Високите технологии са с оранжевия цвят на Кубота

Запитване за ОФЕРТА

Не е необичайно да видиш трактор Кубота по полетата в Северозападна България. Напоследък стопаните от този край на страната все повече залагат на японските технологии при тракторите и прикачния инвентар. Тези свои наблюдения сподели Атанас Атанасов от фирма Агро КГ, дилър на Кубота България. „С течение на годините тракторите Кубота в тази част на България се приемат изключително добре.

Производителите съзнават, че техниката е надеждна, високопроизводителна, а и гаранцията която дава производителят, а именно 4 години или 4000 мото часа красноречиво говори за това. Мнението си Атанас Атанасов изказа по време на полева демонстрация в землището на село Балей с домакин Илиян Койманов, чийто земеделски стаж преди десет години започнал именно с Кубота.

Дългото засушаване в района подложи на стрес есенниците, но надеждите на стопаните се възвърнаха след като в деня на демонстрацията дойде дългоочакваният дъжд.
Събитието, на което се събраха близо 200 земеделски производители от Видинския регион, беше открито от председателя на Видинския съюз на зърнопроизводителите Александър Александров.

Най-търсени в тази част на България са тракторите Кубота от М серията в мощностния диапазон от 95 до 143к.с.. „Това са мултифункционални трактори, защото могат да се използват за всякакъв вид обработки. Стават за обработки като дисковане и оран, както и за окопаване на пролетните култури“, заяви регионалният дилър на японския бранд.

„През годините не изневерих на Кубота, възползвах се от опцията „стара за нова машина“ и замених използвания трактор с модела М5111. Той ми служи за леките обработки – балиране, пръскане и окопаване. Японската техника е доста надеждна, високопроизводителна и икономична. Машината има допълнителна пасажерска седалка и носи допълнителен комфорт, кабината предоставя добър просвет и видимост което допринася за по-добрата работа на оператора. За мен беше важно кабината да е добре херметизирана заради пръскането. Много икономичен, производителен и здрав трактор“, коментира домакинът на събитието Илиян Койманов.

Серията М5 включва два модела – единият е с мощност 95 к.с, а другият – със 113 к.с., точно такъв, с какъвто се е сдобил Илиян Койманов. Към този модел беше агрегатирана сеялка за пролетни култури Кубота РР 1450 (производство на Квернеланд), която пък Росен Костадинов, управител на агрофирма от гр. Видин, взе решение да закупи. „Имам трактор Кубота МGX110. Вече трета година го карам, никакви грижи не създава, надеждна и хубава машина. Това беше инвестицията, която направих за първи път като земеделски производител, и съм много доволен. Чудесен баланс между цена и качество. Много ми се иска да окомплектовам трактора с тази сеялка“, сподели с колеги зърнопроизводителят. Сеялката РР 1450 е 6-редова, задвижването на изсяващите апарати е електрическо, с което се постига много добра прецизност и точност при по-висока скорост на сеитба. Контролът върху изсяващата секция е посредством ISOBUS и терминал за управление вътре в кабината на трактора. По този начин контролът е на всяка една секция.

Най-мощният трактор на японския бранд е Кубота М7172 с мощност 175 к.с. Той е с едно от най-високите изпълнения като оборудване при марката Кубота, обясни Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България КББГ. Трансмисията му е PowerShift, както и има допълнително един диапазон и още пет предавки под товар. Благодарение на дизеловият двигател Кубота се постига висока производителност и значителна икономия на гориво. Към него има допълнително монтирани компресор за въздух, предна навесна система за по – добър баланс в съчетание с предна противотежест, активно окачване на кабината и допълнително пасажерска седалка. Кабината е значително обезшумена, а видимостта от предното стъкло е отлична.

Предназначен е за тежки обработки с тежък инвентар, като за случая беше агрегатиран с 6-метров култиватор Кубота (производство на Квернеланд) за слята обработка.
Беше показан и един от новите модели от четвърта генерация на серията MGX, a именно Кубота М115GX IV с мощност 125 к.с. с PowerShift трансмисия. Подходящ както за по-леки така и за по-тежки обработки. Приложението му е целогодишно и може да се превърне в основен трактор във всяко земеделско стопанство. Към Кубота М115GX IV беше агрегатирана пневматична сеялка Кубота за есенни култури с работна ширина 4,5 м. Сеялката постига много висока производителност, като обемът на бункера й надвишава 1000 л.

Един от най-популярният трактори на Кубота, модел М5091, се предлага на промоционална цена с изгодни лизингови условия. Той е универсален, с мощност 95 к.с. и с малък радиус на завиване. Трансмисията му е с 36 предавки напред и 36 предавки назад, като всяка една може да се включва под товар. Навесната система е с товароподемност 4 т, а звената са автоматични. Кабината е с остъклен люк, който осигурява добра видимост при работа с челен товарач. Комфортен и лесен за управление, тракторът е подходящ за използване и в животновъдни стопанства. А и да не забравяме гаранцията от 4 години или 4000 мото часа валидна за всички трактори на Кубота.

Моделът М5091 беше представен с прикачена торачка Кубота с бункер с вместимост от 1450 литра, като може да достигне до 2450 л, като се сложат две допълнителни надстройки. Торачката е с везна и ISOBUS управление.

„Кубота е надеждна, високопроизводителна и лесно достъпна за земеделците марка, с чиито машини се постигат изключително прецизни и качествени обработки и сеитби“, обобщи Атанас Атанасов от Агро КГ.

Запитване за ОФЕРТА