Косачки KUBOTA – модели DM и DMC

Запитване за ОФЕРТА

KUBOTA предлага следните косачки:

Косачки серия DM

Косачките от серия DM – DM1000/DM2000/DM3000/DM3300/DM4000 – предлагат работна ширина в диапазона от 1.70 до 9.50 метра.

Агрегатиране: от 50 до 150 к.с.

Брой работни дискове: от 4 до 16 /3 броя ножове на всеки диск/

Косачките Кубота са с централно или странично шарнирно окачване и олекотена конструкция, позволяваща агрегатиране към 3-точкови навесни сиистеми от категория II и III.

Косачките разполагар със закалени косачни дискове – триъгълни косачни дискове с по 3 ножа на диск за по добро нарязване и припокриване. Гладката конструкция осигурява плавно преминаване на откоса, което води до намаляване на консумацията на мощност.

Заварена отвътре режеща греда е изработена от висококачествена стомана с бърз достъп за обслужване на всеки фланец.

Пружинна нон-стоп защита.

Три вида кондиционери за различни видове култури. Пластмасови, метални или гумени.

Косачките от серия DMC – DMC6000/DMC7000/DMC8000/DMC8500 – предлагат работна ширина в диапазона от 2.40 до 8.75 метра.

Три вида кондиционери за различни култури.

Агресивно кондициониране – минимални задръствания

SemiSwing ви дава агресивен и пълен ефект на кондициониране. Когато роторът стартира, зъбите SemiSwing незабавно ще се преместят в работното си положение и ще останат фиксирани.

Ъгълът и положението на зъбите SemiSwing осигурява най-доброто възможно движение на масата. Тя се премества от ротора към плочата на кондиционера. Резултатът е намален риск от запушвания и оптимално използване на плочата на кондиционера.

Отлична защита на зъбите – без поддръжка

Когато ударят препятствие, стоманените зъби SemiSwing могат да се върнат назад и да пропуснат препятствията. Това позволява преминаването на голям обем маса (до 103 мм), без да се счупят зъбците. Няма счупени зъби и

не е необходим ремонт на ротора на кондиционера. Необходим е натиск от 22 кг върху зъбите за да завъртят назад.

Това означава, че зъбите ще останат във фиксирана позиция по време на работа. Предимството е че никакво движение на зъбите по време на въртене, което означава практически никакво износване на скобите и пълен ефект на кондициониране.

Кондиционер с гумени валяци

Машините са оборудвани с два шеврон профилирани валяци за кондициониране. Ролките са с почти същата ширина като режещата лента и  се въртят на обратно, прехвърляйки бързо  срязаната трева от режещите дискове. Валяците осигуряват нежно, но ефективно кондициониране на крехки култури като люцерна, като намаляват загубата на листа до абсолютен минимум. Интензивността на кондициониране варира чрез регулиране на минималната пролука и пружинното налягане, упражнявано между горния и долния валяк. Хидравлично управляваното разделяне на ролките прави настройката на налягането и разстоянието на ролките лесно (опция).

 Специалната конфигурация с горната ролка, разположена по-напред от долната ролка, осигурява по-добър поток на материала.

Кондициониране с найлонови зъби

Допълнение към системите за кондициониране на Kubota е изборът на найлонови зъби. Найлоновите зъбци са много твърди, издръжливи и се огъват без да се чупят, ако срещат препятствие.Това е идеалното решение при работа в хълмисти условия или с по-малки трактори, тъй като теглото на найлоновите зъби е по-малко в сравнение с традиционните стоманени зъби.

Ефективност на косене в нови измерения!

Дисковите косачки Kubota са разработени с ясната цел да постигнат перфектни резултати при всякакви условия. Благодарение на тяхната надеждност, здравина и прецизност, можете да се концентрирате върху това да свършите работата си по най-добрия възможен начин.

Косачка с ниско ниво на шум

Косачката Kubota е проектирана за лесна поддръжка и тиха работа. Операторите ще оценят ниския шум на новата косачка по време на дълъг и натоварен работен ден. Дългите извити зъбни колела се движат гладко в масло и осигуряват пренос на голяма мощност с малко отпускане.

Ножове за тежък режим на работа

Големият капацитет масло на режещата греда на Kubota осигурява много ниска работна температура за ефективно охлаждане на маслото и смазване по цялата греда. Напълно заварената греда с припокриващи се С-канали има много здрава конструкция, гарантираща много високо ниво на издръжливост.

Дискове с три ножа

Дисковете с три ножа на Kubota осигуряват непрекъснат режим на работа.Това означава една трета по-малко натоварване на острието; равномерно натоварване на задвижването; по-плавно използване на мощността осигуряваща добра коситба. Всяко стоманено острие е  под точния ъгъл, за да повдигне откоса нагоре от механичното действие и въздушния поток.

Обратно въртящи се режещи дискове за по-добро припокриване

Всички косачки Kubota имат четен брой обратно дискове. Освен незабавното пренасяне на откоса, тази система гарантира, че дори и в мокри условия на полето не остават необработени ивици.

‘Експрес’ бърза смяна на ножове

Всички дискови косачки от гамата на Kubota могат да бъдат снабдени със система ‘Express’ за бърза и лесна смяна на ножовете.Просто поставете лоста около болта, освободете пружината като завъртите лоста и ножът е готов за смяна с нов.

Брошура – косачки серия DM Кубота

Брошура – косачки серия DMC КуботаВижте също: Самоходни косачки Кубота

Запитване за ОФЕРТА