Прецизно земеделие

Кубота България предлага машини или услуги в областта на прецизното земеделие. Всички трактори на Кубота могат да бъдат оборудвани с автопилот, навигационен дисплей, антена, модул за RTK сигнал и ISOBUS окабеляване. Прикачният инвентар Кубота, произведен от дъщерната фирма на Кубота – Квернеланд е водещ в областта на прецизното земеделие В областта на услугите за прецизно земеделие Кубота България си партнира с фирма Агро Гигант , която предлага пълният набор от услуги за прецизно земеделие.

Агро Гигант ООД

Агро Гигант е компания предлагаща широка гама услуги свързани с прецизно земеделие на българските стопанства. Фирмата разполага с офис в град Стара Загора и може да изпрати търговски представители  във всички градове на територията на Република България.
Стремежът на Агро Гигант е да подпомогне едно по ефективно земеделие чрез авангардни технологии и иновативни процеси.

Услуги за прецизно земеделие

Интуицията и късметът означават все по-малко, когато технологията навлиза и ви позволява да вземате решения, основаващи се на данни.
Най-лесният начин да разберем прецизността в земеделието е да мислим за нея като за всичко, което прави практиката на полето по-точна и контролирана. Ключов компонент на този подход за управление на земеделието е използването на информационни технологии и широк спектър от елементи като: GPS системи за контрол, сензори, безпилотни летателни апарати, механично вземане на проби от почвата, автоматизиран хардуер, телематика и софтуер.


Заснемане с Дрон и изготвяне на карти за прецизно пръскане или торене

Инспекция на посевите чрез заснемане с дрон

Предлагаме Ви заснемане на Вашите стопанства от високо прецизен дрон с мултиспектрална система за изображения.

Получавате данни за позициониране в реално време, осигуряващи точни измервания на ниво сантиметър.

Анализираме и визуализираме средата с лесен за използване софтуер за картографиране, трансформиращ сценариите от реалния свят в цифрови активи.

Залагаме на мощно оборудване и интегрирана система за управление на земеделието.

Осигуряваме Ви интелигентно събиране и анализ на данни, приложими за планиране на полето, инспекция на реколтата и контрол на насекоми и вредители.

Предоставяме Ви по-удобни и ефективни опции за намаляване на експлоатационните разходи, подобряване качеството на реколтата и увеличаване на добива.

Навигация

Целта ни е да ви осигуряваме взаимодействие във всички аспекти  на връзката човек-машина в модерното индустриално превозно средство. Затова ние от  Агро Гигант  предлагаме CCPilot – Многофункционален, 12” инчов дисплей за земеделски машини.

CrossControl  дисплея  на CCpilot VS е с мощен четириядрен процесор, проектиран да осигури най-съвременното потребителско изживяване, постигнато чрез оптично свързани PCAP, изцяло стъклени сензорни екрани за актуална връзка с потребителя и добра четливост на слънчева светлина.  CCpilot VS има мултифункционална възможност и може да го използвате като дисплей на измервателни уреди, HMI за машинно управление, видео монитор, електронен наръчник и други.

Екранът е разделен на четири части, като това позволява визуализацията на повече измервателни и навигационни инструменти. Наблюдава се цялата нужна информация, в безпроблемен дизайн, персонализиран за конкретната машина. Навигационна система разполага с най – модерните , внедрени технологии за комуникация в реално време с машината, изпращане на рапорти, наблюдение, задаване на задачи, настройване на променливи норми на торене и пръскане и др. Дисплеите могат да се използват като терминали ISOBUS за всяка свързана техника. Основната функция на ISOBUS TC е да регистрира данни и да задава стойности за предварително дефинирана работа върху машината и се използва за управлението на земеделските ресурси на полето.

Агрономически услуги за прeцизно земеделие

Агрохимичен анализ на почви:

 • Киселинност на почвата (pH )
 • Минерален азот (NO3-N иNH3-N)
 • Съдържание на органично вещество (хумус)
 • CEC (Катионен обмен)
 • Микроелементи- Калий (K),Калций (Ca), Магнезий (Mg), Натрий (Na), Желязо (Fe), Мед (Cu), Цинк (Zn), Манган (Mn), Бор (B), Молибден (Mo), Сяра (S) и Хлор (Cl), Фосфор (P2O5)
 • Органичен състав (% – пясък, % – глина, % – тиня)

Изготвяне на препоръки и схеми за торене

 • Цялостен агрохимичен анализ на почвите
 • Отчитане на резултатите от почвените анализи
 • Изготвяне на препоръки за торене в пълно съответствие с характеристиките на локалните почвени типове и отглежданата културата
 • Изграждане на подробна почвена карта с основните почвени показатели
 • Контролирано от специалист наторяване, проследяване и отглеждане на културите.

Почвени проби и анализиране на получените данни

Почвени проби

Целта ни е да сме максимално полезни на нашите клиенти, предлагайки услуги за автоматизирано събиране на почвени проби на дълбочина 0-30 cm.  С около 225 пръчки и 15 почвени проби на час Ви осигуряваме бързина и ефективност.

Комбинирайки тази услуга с GPS система за навигация регистрираме точно от къде са взети пробите и ви помагаме да планирате специфично за стопанството управление на торовете.

Клиентите ни могат да направят избор между следните две услуги :

 • Почвен анализ без прецизна карта за торене, където на база направените проби се създава осреднена стойност на торене и торачката се настройва ръчно спрямо нея.
 • Взимане на голямо количество проби от терена и на база на тях разработване прецизна карта за торене. Тази карта се залага в GPS навигация и така автоматично се коригира торенето спрямо нуждите на терена.

Притежавайки и комбинирайки един определен набор от почвени тематични карти за вашето стопанство, базирани на подробни почвени проучвания, ще можете да управлявате процесите в стопанство си с максимална прецизност и ефективност, редуцирайки загубите и запазвайки ниска себестойност на продукцията си.

CCpilot VS

Целта ни е да Ви осигуряваме взаимодействие във всички аспекти  на връзката човек-машина в модерното индустриално превозно средство.

Display computer CCpilot VS 12 inch

Ние от  Агро Гигант Ви  предлагаме CCPilot VS навигационна дисплейна система .

Многофункционалния, четим на слънчева светлина 12 ”/ 10“  инчов дисплей за земеделски превозни средства замества  напълно отделните дисплеи и различните подсистеми стават излишни в кабината.

CCPilot VS ви предлага висока полза и лесна за използване система.

CrossControl  дисплея  на CCpilot VS  с мощен четириядрен процесор е

проектиран да осигури съвременно потребителско изживяване, чрез оптично свързани PCAP, изцяло стъклен сензорен екран за модерно взаимодействие с потребителя и добра четливост на слънчева светлина. 

CCpilot VS е мултифункционална навигационна система и може да я използвате като дисплей на измервателни уреди, HMI за машинно управление, видео монитор, електронен наръчник и други.

Наблюдава се цялата нужна информация, в безпроблемен дизайн, персонализиран за конкретната машина.

Екранът е разделен на четири части, като това позволява визуализацията на повече измервателни и навигационни инструменти.

Разполага с най – модерните , внедрени технологии за комуникация в реално време с машината, изпращане на рапорти, наблюдение, задаване на задачи, настройване на променливи норми на торене и пръскане и др.

Функционалности

 • Модулът  ISOBUS означава, че дисплеите могат да се използват като терминали за всяка свързана техника, която има контролер ISOBUS.

Това е потребителски интерфейс за машината, визуализиращ данни от машината и позволяващ на потребителя да контролира машината от дисплея, известен още като Виртуален терминал. Основната функция на ISOBUS TC е да регистрира данни и да задава стойности за предварително дефинирана работа върху машината и се използва за управление на земеделски ресурси.

 • Дисплейният продукт се предлага със софтуерната платформа LinX Software Suite, която е съвместима с различни устройства и съдържа набор от мощни инструменти.

Гръбнакът на софтуерната система е мощен мениджър Data Engine , който управлява всички данни, достъпни чрез CAN, Ethernet и други ,както и всички вътрешни сигнали и данни във Вашата машина за лесно създаване на HMI функционалност, която увеличава производителността.

 • Висока точност – навигационния  дисплей  се предлага с волан, снабден с RTK сигнал  за автоматизирано завиване на полето с точност до 2 см. Предлагаме го със секционен и без секционен контрол.
 • На ниво информационна система платформата предлага два различни софтуерни продукта:

Smart Connect е решение за лесна интеграция на интелигентни устройства със системата за управление на автомобила. Използва се като лесен начин за транспортиране на данни в или около автомобила с  безжично свързани смарт устройства като смартфони, таблети или лаптопи.

Enterprise Connect  е решение за задълбочено извличане на данни, за да се установи дали оборудването работи по спецификация. Това е пълноценна телематична платформа, която прави машините по-интелигентни, по-безопасни и по-продуктивни.

Предимства

 • Прецизно автоматично управление на машината и инвентара. Регистрира данни и задава стойности за предварително дефинирана работа върху машината при  управление на земеделските ресурси.
 • Позволява Ви да имате общо и мощно решение за цялото ви продуктово портфолио, което предполага намаляване на разходите, благодарение на многократното му използване и  лесна поддръжка.
 • CCPilot VS ви предлага висока полза и лесна за използване система. Операторите се възползват от наличието на един интегриран HMI за ефективно наблюдение и взаимодействие с оборудването.  Наблюдават цялата нужна информация  чрез достъпен дизайн, персонализиран за конкретната машина и интерфейс.
 • Използвайки мощните и модерни функции на потребителския интерфейс, вие постигате същия външен вид, какъвто откривате в съвременните интелигентни устройства и таблети, но приложен в индустриалната област.