Представянето на Kubota на изложението EIMA 2022

Запитване за ОФЕРТА

Бляскавият оранжев щанд на Кубота привличаше като магнит фермери, които посетиха изложението Ейма в Болоня от 9 до 13 ноември.

Както винаги  фокуса отново беше японско качество, иновации и нови продукти пред международната публика от агросектора. Като започнем от  гамата трактори от сериите М, представени от моделите М7-173 – 170к.с., М6-142 – 142к.с. М6U-121 – 123к.с. , и М5112 – 115к.с. които са надеждни, високопроизводителни и икономични. Моделите от сериите М6U и M5002  бяха оборудвани с автопилот Topcon. На щанда беше представен модел от новата серия специализирани трактори M5002N в комбинация със специализирана пръскачка Кубота. Бяха представени и два нови модела самоходни косачки с марката Кубота.

Серия MGX

В центъра на вниманието беше новата серия на  Кубота М5002N подходящи за лозя и овощни градини. Новост също беше, че гамата вече е разширена с още два модела, с мощност 87 и 115к.с. Компактният размер с тясна колея впечатлява с изключително малък радиус на завой, благодарение на своята Bi-speed система при завиване. Моделите с мощност 96 и 115к.с. могат да бъдат с окачване на предния мост, което гарантира по приятно усещане за оператора по време на работа. Кабината гарантира перфектна видимост във всички посоки, контролерите са подредени интуитивно за максимално улеснение на оператора през дългите работни дни.

Новата M5002 Narrow серия

Михаел Провост, мениджър на Кубота за европейския пазар

Моделите от новата серия M5002N са във версия с кабина и без. Разделени са в 5 мощностни диапазона – 73, 87, 96, 106 и 115 к.с., като моделите с мощност 87 и 115к.с. се предлагат само във вариант с кабина. Тук сме показали най-мощния модел от гамата М5-112N – 115к.с.. Той е с екологичен и модерен 4-цилиндров дизелов двигател – Етап 5. За първи път показваме специализиран трактор Кубота с окачване на предния мост, като сега вече можем да кажем, че комфорта е несравним. Обновената и подобрена кабина е от четвърта категория, което гарантира сигурност и комфорт за оператора, осигурявайки приятна работна среда. Дизайнът на предния капак е проектиран така, че да има по-добра видимост от ляво и от дясно. Даваме пълна гаранция от 5 години или 3000 мото часа.

Всичко в този трактор е произведено от Кубота – окачването, двигателят, трансмисията, хидравликата.Очаква се българската премиера на серията M5002N да бъде на изложението БАТА АГРО 2023 в Стара Загора, каза Мирослав Николов, търговски директор в Кубота България.

Кубота започва да обръща все повече внимание и към хоби фермерите, които също се нуждаят от качествена и удобна техника. За тях са подходящи модели от сериите B1 и B2 в мощностния диапазон от 12 до 31к.с..

Якоб Стиковски, продуктов мениджър в Кубота

Серията BX се състои от два модела, с мощност 23 и 26 к.с. Предлага се във вариант с кабина или без с хидростатична трансмисия (HST)  което допринася за лесно и приятно управление по време на работа. Има възможност и при двата модела монтаж на  преден или заден силоотводен вал (PTO). Който търси малка, но умна машина – това е отговорът. Машините от тази серия са подходящи за косене на големи тревни площи, като футболни игрища, големи общински пространства, паркове и др. През зимния сезон тази серия машини също може да влезе в употреба, като има възможност да се сложи гребло за сняг, както и опесъчител.

Другата серия е В1 – това е най-малката серия трактори на Кубота Тя включва модели с мощност 12, 16, 18 и 24к.с. Те са подходящи в оранжерийното производство, лични дворове и др.. Произведени в Япония, като са оборудвани с два и три цилиндрови двигатели Кубота.  Отличният избор, който си заслужава инвестицията поради своето качество, издръжливост и икономичност. Голямо разнообразие на прикачен инвентар, както и възможност за оборудване с челен товарач Кубота.

Комкаптен трактор BX

Следвайки  тенденциите в агроиндустрията, Кубота разработи прототип на електрически трактор с мощност 26 к.с., който може да се ползва като комунална машина в градска среда, с нулеви вредни емисии. Машината е с капацитет на батерията 25 киловат, като се очаква в близко бъдеще и на българския пазар каза Мирослав Николов.

 

Якоб Стиковски, продуктов мениджър в Кубота

Новият електрически компактен трактор е първата машина по пътя ни към електрификацията. Тракторът е с хидростатична трансмисия, работи тихо, с ниски вибрации, с него може да се работи  до 4 часа, а зареждането става много бързо. Тази машина ще бъде представена на няколко пазара в Европа през следващата година.

Новият електрически трактор LX

Кубота постоянно се разраства, придобивайки през последните години различни компании. Една от тях е испанската компания Pulverizadores Fede която произвежда специализирани пръскачки за лозарство и овощарство. Вече виждаме нови предложения и възможности, благодарение на които фермерите са готови за Зелената сделка, каза Федерико Перез, управляващ директор.

Федерико Перез, управляващ директор

Ние сме специализирани в производството на пръскачки от 55 години. Създадохме технология, която да позволява на фермерите да произвеждат повече с по-малко ресурси, като в същото врем се опазва околната среда. Пръскачката е насочена към фермери които отглеждат трайни насъждения, като вие в България имате доста. Машината използва оптимално количество от работния разтвор според размера на насажденията, като спестява около 50% от ПРЗ. Точно тази пръскачка е за лозя, но ние също произвеждаме модели за различни култури. Тези пръскачки са именно да покрият изискванията на Зелената сделка за намаляване употребата на химикали.

Спечелихме награда за иновация за автономна пръскачка, като тя пръска само където има листна маса и спестява повече от 50% от работния разтвор. Това е нова технология, в Испания и Португалия, като имаме продадени над 700 такива пръскачки.

Специализирана пръскачка за трайни насаждения

На изложението Ейма Кубота показа и нови продукти, които допълват гамата самоходни косачки. Това са мултифункционалните компактни косачки на Gianni Ferrari, вече в оранжев цвят с бранд Кубота, поради придобиването на бранда. Характеризират се с висока производителност, маневреност, икономичност, както и лесно и приятно управление.

Якоб Стиковски, продуктов мениджър в Кубота

Тук представяме серията V50, както и нейния по-малък брат  серията PG, която е по-опростена. И двата модела са оборудвани с Кубота двигател. Технологията и при двете серии е еднаква – имаме косилен апарат, като окосената трева се събира и се транспортира в задната част на косачката, където има колектор. PTO и турбината са независими, което означава, че събирането на тревата може да става в ремарке или камион. Подобни косачки имат стабилно търсене в Европа. Използват се в частни дворове, общински паркове, училищни зелени пространства, кампуси, спортни съоръжения.

Самоходни косачки Ganni Ferrari

 

Запитване за ОФЕРТА