Бата Агро 2022

Запитване за ОФЕРТА

 Кубота – от пъргави помощници за градината, до мощни изпълнители на тежки задачи на полето

 

ПРОФЕСИОНАЛНИ САМОХОДНИ КОСАЧКИ

На щанда на Кубота посетителите имаха възможност да видят модели от продуктовата гама косачки. Бяха показани модели от серия G, GR и GZD.

Серията G включва два модела с мощност 23 и 26к.с. с възможност на избор с ниско или високо изхвърляне. Стандартно оборудвани са с хидростатична трансмисия и хидравлична система осигуряваща достатъчен дебит и налягане за да се гарантира безпроблемната работа на всичките и системи. Оборудвани са с 3 цилиндров дизелов двигател Кубота.

Серията GR включва два модела с мощност 14 и 21к.с. Оборудвани са с 3 цилиндров дизелов двигател Кубота.

Серията GZD включва два модела с мощност 15 и 21к.с. с кош за събиране на трева съответно 400 и 500 литра. Оборудвани са с 3 цилиндров дизелов двигател Кубота.

Цялата продуктова гама включва модели от 14 до 38к.с.

Всички модели самоходни косачки на Кубота притежават впечатляваща мощност и въртящ момент за машини от този клас.

Самоходни косачки – Комунална техника Кубота от КББГ ООД (kubotagreentech-bg.com)

ВИСОКОПРОХОДИМО ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО RTV

На голямо внимание се радваше от посетителите RTV X1110. Оборудвано с три цилиндров дизелов двигател Кубота с водно охлаждане с мощност 24 к.с. и стандартна 4WD система с блокаж на диференциала, като гарантира отлични способности дори и при най-екстремни условия.

RTV X1110 – Комунална техника Кубота от КББГ ООД (kubotagreentech-bg.com)

КОМПАКТНИ СЕРИИ

Тракторите са представени в две серии B и L в мощностния диапазон от 12 до 62к.с.. Машините са с традиционното японско качество, верен помощник за малки стопанства, както и в животновъдни ферми. Тракторите са с 5-годишна пълна гаранция с три безплатни обслужвания и възможност за лизинг с 1% годишна лихва, каза Йордан Борисов, продуктов мениджър компактни трактори и комунална техника в Кубота България. Той добави, че компактните трактори вече отговарят на 100% на изискванията за Евро 5. Машините са разпознаваеми поради атрактивния си дизайн, при който е запазена ергономията. Не е подценен и комфортът за оператора, което му дава възможност да работи по-дълго без да се уморява.

Трактори KUBOTA модели B1 -12-24 к.с. -данни, спецификации, цени (kubotagreentech-bg.com)

Компактни трактори B2 (20-31к.с.) – Комунална техника Кубота от КББГ ООД (kubotagreentech-bg.com)

Компактни трактори L2 (46-62к.с.) – Комунална техника Кубота от КББГ ООД (kubotagreentech-bg.com)

Един от най-търсените модели при компактните трактори на Кубота е L1 382. Той е с 3-цилиндров дизелов двигател Кубота с мощност 38 конски сили, с изцяло разработена от Кубота трансмисия. Тракторът е предпочитан и от фермери с по-малки стопанства, защото производителността, която предоставя е релевантна на по-големи и мощни трактори.

Компактни трактори L1 (38-50к.с.) – Комунална техника Кубота от КББГ ООД (kubotagreentech-bg.com)

КУБОТА М СЕРИИ – СЕРИОЗНИЯТ ИГРАЧ НА ПОЛЕТО

На щанда на Кубота бяха представени модели от М сериите в мощностния диапазон от 66 до 170к.с..

Беше представен модел от серията М4003, който се състои от два модела с мощност 66 и 74 конски сили. Двата модела са оборудвани с дизелов двигател Кубота, както и с механична скоростна кутия, изцяло японско производство, посочи Семо Семков, търговски представител в Кубота България.

Трактори серия М4 (66-74 к.с.) – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Голям интерес предизвикахa моделите М5091 Narrow – 92к.с. и М5101 – 105к.с. от специализиранта серия трактори на Кубота М5001 Narrow. Серията включва модели с мощност 73, 92 и 105к.с. Оборудвани са с дизелов двигател Кубота. Тракторите се предлагат в две версии на трансмисията съответно едната с 18 предни и задни предавки, както и комфортна трансмисия с 36 предни и задни предавки и двойна скорост. Изключителният 55 градуса ъгъл на завиване и уникалната “bi-speed” система на Кубота придават на трактора несравнима маневреност. Това води до отличен радиус на завиване от 3,95 м.

Лозарски и овощарски трактори серия M5001N – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Посетителите имаха възможност също да видят модел от популярната серия на Кубота М5002 , която включва два модела с мощност 95 и 115к.с. Предният мост при тази серия е с конусни предавки е с висока маневреност и високо отстояние от земята правят моделите много подвижни и маневрени.

Трактори серия M5 (95-115 к.с.) – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Изложени бяха и модели от Серията М6001 Utility която включва модели с мощност от 122 до 142к.с.. Оборудвани са с дизелов двигател Кубота с Пауършифт трансмисия. Тракторите от тази серия са подходящи за по-леки или по-тежки обработки. В по-големи стопанства може да бъдат използвани и като помощен трактор.

Трактори серия M6 U (104-143к.с.) – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Посетителите имаха възможност да видят и модел от серията М6002 с мощност от 122 до 142к.с. оборудвани с дизелов двигател Кубота. Основната разлика  спрямо моделите при M6001 Utility е в трансмисията и шасито.

Трактори серия М6 (122 – 142к.с.) – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Най-голямата серия М7003 трактори на Кубота се състои от три модела с мощност 130, 150 и 170к.с.. Представеният модел на щанда на Кубота беше М 7173 Премиум – 170к.с. с най-високо ниво на оборудване. Трансмисията е Пауършифт, с 54 предавки напред и 27 назад. Освен атрактивни трактори на добри цени, Кубота България предлага доста изгодни условия за изплащане на техниката чрез лизинг или банков кредит.

Трактори серия М7 (130-170к.с.) – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Японският бранд  представи и богата гама прикачен инвентар с марката Кубота

Беше показана пълна гама прикачен инвентар от зелената линия на Кубота беше представен – косачки, балопреси, мулчери, сеносъбирачи, сенообръщачи, фолираща машина и машина за постеля.

Три модела балопреси, с фиксирана или варио камера, с различен диаметър.

Моделите са BF 2255 F, която е с фиксирана камера 120 на 125, а другите две балопреси са с варио камера, като от тях са изложени В 4160 F с диаметър на балата от 80 до 160 см в диаметър, 120 см широчина. Най-големият модел в гамата е с диаметър до 2 метра.

Моделът ВВ 52 00 е с диаметър на балата до 2 метра, машината е оборудвана с допълнителна система за нарязване с 14 ножа, подходяща за надробяване на материала, който се балира.

И трите модела балопреси са с връзване с мрежа, но същите машини могат да бъдат оборудвани със система за връзване със сезал.

Зелената линия на Кубота се допълва от три вида косачки – предна, която е с размер 3,20 м и е със събиране на откоса. Другите два модела косачки са с работна широчина 2,40 и 2,80 м. Интересното за косачките Кубота е, че те винаги са с четен брой дискове и два по два дисковете се въртят срещуположно.

И още – фолираща машина, тип прикачна, въртяща платформа, със система за автоматично самонатоварване. За първи път Кубота България предлага ремарке, подходящо за разхвърляне на постеля в оборите, като може да работи с рулонни или квадратни бали каза Станимир Ганев, продуктов мениджър в Кубота България.

На щанда на Кубота бяха показани още почвообработващи машини – предсеитбен и стърнищен култиватор, дискова брана и плуг.

Голям интерес от посетителите имаше към пролетните и есенните сеялки, тороразпръсквачки и пръскачките на Кубота.

Прикачен инвентар – Кубота България / КББГ ООД/ (kubota-bg.com)

Запитване за ОФЕРТА