Ниските температури идват, затова подготвихме това ръководство за зимна поддръжка на Вашето оборудване

Запитване за ОФЕРТА

Докато с по-ниските температури част от работата по полето замира, има много задачи, които ще продължат да се натрупват и през студените зимни дни. Правилната зимна поддръжка на Вашето оборудване е от решаващо значение за осигуряване на плавен преход към сезонна работа.

Събрахме някои от най-добрите съвети от продуктовите мениджъри на Kubota за справяне през зимните месеци и извличане на максимума от вашето оборудване. Както винаги, не забравяйте да се консултирате с ръководството за оператора на вашето оборудване в допълнение към това ръководство за специфични за модела препоръки и инструкции за рутинна поддръжка.

Използвайте сезона за планирани ремонти

Aко има сезон, който се представя с естествен престой, това е зимата. Използвайте това време, за да проверите и поправите напълно вашето оборудване. Ако имате нужда от части, вашият местен дилър на Kubota или kubota-bg.com ще ви осигури оригинални части на Kubota.

Проверявайте, преди да използвате вашата машина

Ежедневните проверки са от решаващо значение за идентифициране на зони с нормално износване, които могат да доведат до сериозни или скъпи ремонти, ако не бъдат проверени. Проверявайте редовно маркучите за течност за пукнатини – ниските температури могат да окажат допълнително напрежение върху основните компоненти на машината, включително маркучите, които могат да се спукат при много ниски температури. Други области за проверка включват смазване с масло и грес, охлаждаща течност, нива на гориво, функция на батерията, ходова част и гуми или вериги.

Поддържайте оборудването чисто

Почиствайте редовно ходовата част – излишният сняг, сол и лед могат да полепнат по машината, причинявайки проблеми с производителността и мобилността.

Винаги загрявайте мотора преди работа

Оставете оборудването да загрее правилно. Обърнете се към ръководството на собственика, за да определите подходящото време за подгряване преди работа. Добавянето на блок нагревател към машината ще помогне за намаляване на времето за загряване и по-ефективно отопление на кабината, ако е подходящо за вашия модел.

Използвайте правилното гориво и течности

Тъй като сезоните се променят и температурата става по-ниска, уверете се, че разполагате с правилното гориво и добавки, за да предотвратите желирането на горивото. Същото важи и за смяна на двигателно масло и хидравлично масло с подходящ вискозитет за студено време. Консултирайте се с ръководството на собственика или с местния дилър за специфични за модела препоръки за видове гориво и масло, особено ако ще съхранявате машината си за дълъг период от време.

Съхранявайте оборудването си на закрито

Съхраняването на оборудването в сух навес или сграда може да намали натоварването на оборудването през зимата. Когато съхранявате на закрито, важно е сградата да не е твърде топла, за да предотвратите замръзване на натрупаната кондензация и причиняване на нежелани проблеми с производителността. Често е по-добре да съхранявате често използваното оборудване в неотопляема сграда, за да минимизирате кондензацията и температурния шок. Ако трябва да съхранявате оборудването си на открито, не забравяйте да го покриете с водоустойчив брезент. Също така се уверете, че сте почистили оборудването си старателно, за да предотвратите замръзване на кал и влага по оборудването.

Защитете акумулатора

В много случаи премахването на акумулатора от Вашето оборудване преди дългосрочно съхранение може да помогне за запазване на живота му за бъдеща употреба на машината. След като бъде изваден, съхранявайте на сухо място на закрито до следващата ви употреба. Моля, консултирайте се с ръководството за оператора за правилното съхранение на батерията.

Следването на тези съвети през по-студените месеци може да ви помогне да намалите времето за престой и да преминете по-лесно към следващия сезон. За повече въпроси относно зимната поддръжка и обслужване или за получаване на оригинални части на Kubota се свържете с вашия местен представител.

Запитване за ОФЕРТА