Kubota си сътрудничи в Югозападна Франция с Agri Sud-Ouest Innovation

Запитване за ОФЕРТА

 

 

Kubota продължава инвестициите си в европейски мрежи за иновации, за да ускори развитието на бъдещи селскостопански машини, като по този начин спомага за ускоряване на екологичния, социалния и икономическия преход на селскостопанския сектор.

 

От 2021 г. Kubota Innovation Center Europe е член на френския иновационен клъстер Agri Sud-Ouest Innovation. Благодарение на своята мрежа от повече от 420 членове и екипа си от около двадесет души, Agri Sud-Ouest Innovation подкрепя стратегията за отворени иновации на Kubota: идентифициране и поставяне на хората в контакт с ключови технологии, организиране на работни групи и семинари, фокусирани върху приоритетни сектори, организиране на демонстрации и т.н.

 

„Чрез това членство и партньорство Kubota успя да идентифицира компании с много интересни технологии, за да посрещне предизвикателствата на селското стопанство в бъдеще. Сега работим заедно в тази област директно с няколко селскостопански партньори, които се интересуват от този тип печелившо сътрудничество , Това беше значително улеснено от действието на клъстера“, подчертава Дария Батухтина, мениджър за стратегическо бизнес развитие в Kubota Innovation Center Europe.

 

Селскостопанският сектор в югозападна Франция е представителен за югозападно европейското земеделие като цяло и по този начин го прави идеален терен за тестване. Поддържането на производствения капацитет в контекста на изменението на климата и възстановяването на екосистемите изисква нови подходи. Селскостопанското оборудване вече не трябва да се разглежда като самостоятелен продукт, а ще се превърне в усъвършенствано оборудване, интегрирано в екосистема от решения и услуги. Това драматично променя техническите и икономически модели. Средата на Agri Sud-Ouest Innovation, която обединява стотици играчи, работещи за намиране на иновативни решения, също е идеално пространство за развитие и експериментиране.

 

„Основните международни играчи променят своя иновационен процес, за да произтичат от сърцето на иновативните екосистеми, където се създават решенията на утрешния ден, от публични изследователски лаборатории до стартиращи или по-зрели компании, и все повече са в пряк контакт с групите на фермерите. Подкрепата на клъстера за тези големи групи им позволява да се движат по-бързо, да поддържат най-обещаващите технологии и да идентифицират по-лесно диференциращите лостове на бъдещите си решения за потребителите“, казва Лоран Ожие, генерален мениджър на клъстера за конкурентоспособност на Agri Sud-Ouest Innovation.

 

Kubota работи върху регионалната динамика на иновациите и скоро ще подсили своя европейски екип с човек, намиращ се в Югозападния регион. Това допълнително ще насърчи връзките с мрежи за иновации, с техните настоящи и бъдещи партньори и с фермери, съразработчици и експериментатори на бъдещите решения на марката.

Запитване за ОФЕРТА