Кубота България на БАТА АГРО 2023

Щанд Ку ота България

Запитване за ОФЕРТА

Кубота на БАТА АГРО 2023

Основния акцент беше поставен върху прецизният прикачен инвентар

На щанда на Кубота България посетителите на БАТА АГРО 2023 имаха възможността да видят разнообразни машини на японската марка. Представени бяха самоходни машини от цялата гама на Кубота, предназначени, както за професионално, така и за хоби ползване.

„Положителна тенденция е, че марката става все по популярна на Българския пазар, което означава, че земеделците я предпочитат. Това е благодарение на съвместната ни работа и усилията, които полагат колегите в България. След години упорита работа японският бранд се налага все повече в Европа, където неслучайно сме в челната тройка на топ брандовете при селскостопанската техника. Смятам, че земеделците харесват марката, защото не следваме типичните европейски тенденции, а се стремим да създаваме свой собствени, защото искаме да предложим нещо различно на земеделците. Ние бяхме първите, които въведохме 5-годишна гаранция на тракторите, продаваме машини, които са опростени и надеждни“, сподели Камил Карковски, продуктов мениджър трактори в Кубота Европа.

Земеделският производител Илия Маринов от гр. Русе, който отглежда орехови насаждения, посети щанда на Кубота, за да си хареса нов овощарски трактор. Имаме италиански трактор, но сега сме решили да заложим на японски, поради високото качество и добрите отзиви от колегите които работят с марката Кубота.“

Земеделецът разгледа с интерес новата серия лозаро-овощарски трактори М5002 Narrow, която се отличава с нов дизайн и нови функции, но запазва пословичната си здравина, надеждност и маневреност.

Серията се състои от 5 модела в мощностния диапазон от 75 до 115 к.с., оборудвани с двигател Кубота – Stage 5. „Това наложи промяна в дизайна, като капакът е променен, но запазихме същата ширина на машината, която остава комфортна и  удобна за работа в по тесни и ограничени пространства. Земеделците търсят по-голяма мощност и по-голям комфорт и тези машини са точно за тях. Най-мощният трактор от специализираната серия е със мощност 115 к.с. Вече има възможност за избор на преден активен мост, който осигурява допълнителен комфорт на оператора, както и опционално избор на хидравлични и електрически клапани. Не малък интерес имаше и от клиенти в сектор лозаро-овощарство към новите специализирани вентилаторни пръскачки Кубота. Те се предлагат в 6 различни варианта с вместимост на резервоара от 1000 до 4000 литра, подходящи са за различни специализирани култури. Уникалното е, че при настройването им за първи път се използва изкуствен интелект“, каза още Каза Камил Карковски,

Тази година на БАТА АГРО 2023 не липсваше специално внимание и към компактните машини на Кубота. „От продуктовата гама компактни трактори и косачки сме показали машини в мощностния диапазон от 24 до 52 к.с. „ От началото на годината моделът Ескорт Кубота е един от най-търсените и предпочитани, както от зеленчукопроизводители и животновъди, така и от хоби фермери също. Той е с мощност 26 к.с., има една от най-широката и дълга платформа в този клас компактни трактори. Отличава се с отлична ергономичност и лесно управление, като при този модел има възможност за бързо поставяне на челен товарач, както и избор на разнообразен прикачен инвентар. От месец май гаранцията при компактните трактори може да бъде удължена до пет години“, заяви Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

В къта, отделен за прецизен прикачен инвентар, вниманието на гостите привлече комбинираната сеялка SC1601F с работна ширина 6 м и бункер за зърно 4350 л. Машината е с два реда самостоятелни дискове с размер 460 мм, които обработват от нула до 15 см, като се регулират електрохидравлично. Двата независими електрически дистрибутора са с 5 ротора за различни видове семена. Сеялката може да бъде с торовнасяне, оборудвана е с преден и заден ролер и поставя семената на еднаква дълбочина. Машината също е оборудвана и с радар за скорост, каза Станимир Ганев, продуктов мениджър в Кубота България.

Също така, интерес предизвиква и новият модел пролетни сеялки Кубота с усилена 9м рама, която може да се до оборудва с до 18 секции с междуредово разстояние от 50см. Тя е с централен бункер за торовнасяне от 2000 л. и възможност за секционен контрол.

При машините за почвообработка акцентът беше поставен върху новата серия полунавесни плугове от серията RS7005V.

Модели от 5 до 8 корпуса, като междукорпусното разстояние може да бъде 100 или 115 см, а просветът е 80 см, който дава възможност за оран дори и при много голямо количество растителни остатъци. Плуговете са с централно регулируеми предплужници и с хидравлично управляемо колело, което позволява по-добра маневреност при работа и транспорт.

7-корпусният обръщателен плуг на Кубота прави впечатление с големите си размери и здравина. Изложени бяха и различни модели дискови брани (навесни и прикачни), както и предсеитбени и стърнищни култиватори.

„Преди 10 години Кубота започна да купува фабрики в Европа от Норвегия до Италия през Франция и Германия. При всички машини използваме норвежка стомана, висока технология, което ни позволява да сме гъвкави. В правилната посока сме, защото виждаме, че продажбите се увеличават, в това число и тук в България, където има значителен ръст“, каза Гийом Пиньо, продуктов мениджър прикачен инвентар Кубота за Източна Европа.

Бяха представи и всички машини от зелената линия на Кубота –  косачки, сеносъбирачи и сенообръщачи, балопреси и шредери.

Един от най-продаваните модели сламопреси BV5160ST14 са с варио камера и могат да правят бали с диаметър от 80 до 160 см. Оборудвани са със система с 14 ножа, които допълнително нарязват масата, когато се правят бали за силаж. Подбирачът е с 220 см работна ширина, връзването може да бъде с мрежа или сезал, Плътността на балата може да бъде различна в три зони.

С оглед на предстоящия прием за закупуване на техника по НПВУ, който се очаква да стартира в рамките на следващия месец, земеделците могат да се обърнат към дилърите на Кубота България за всичко, което им е необходимо и да получат пълно съдействие в процеса на кандидатстване.

 

Запитване за ОФЕРТА