Сеялки

Запитване за ОФЕРТА

KUBOTA предлага двата основни вида сеялки:

Всички сеялки се предлагат в пакет с оборудване за прецизно земеделие .

Комплектът включва:
7″ Touch screen дисплей, видим на светлина с голям ъгъл на виждане.
Операционна система – Linux, процесор:  i.MX 8X dual core 1 GHz.
Разделителна способност 800×480 px
Лиценз за секционен контрол до 254 секции
Лиценз за променлива норма
RTK Антена +-2см
ISOBUS окабеляване
Стойка за антена
Стойка за терминал и волан

Сеялки за пролетници

Сеялки пролет – модели PP1300, PP1450V, PP1450, PP1600F, PP1600, PP1450TF, PP1600TF

За всички видове обработка и сеитба на редови култури, Кубота предлага доказани технологии отговарящи на всички изисквания за точна пролетна сеитба. Нашите клиенти могат да избират качествени пневматични сеялки от 4 до 16 реда и с различно междуредие за различни видове култури.

Сеялките за пролетници серия PP1000 разполагат с твърда рама от 3,00 м до 6,10 м. Моделът предлага възможност за междуредово разстояние от 30 см до 80 см според вида на културата.

Сеялките серия PP1450V разполагат с телескопична рама и междуредово разстояние от 33 см до 80 см. 6, 7 или 8 реда и бързо преминаване от едно междуредие на друго с хидравлика в зависимост от вида на засяваните култури.

Сеялките серия PP1600F разполагат със сгъваема рама от 6 м и с междуредово разстояние от 37,5 см до 80см. 8, 12 или 16 реда.

Сеялките серия PP1000TF предлагат сгъваема рама с колесар. Два модела греда с широчина от 4,50 м или 6,00м. Минимално теглително усилие от само 80 к.с.

Всички модели сеялки за пролетници могат да бъдат оборудвани и с торовнасящи бункери.

Брошура – сеялка пролет Кубота

Сеялки за есенници

Сеялки есен – модели SD1000, SD1000M, SD2000M, SD2000MP, SD3000M, SH1150

ПНЕВМАТИЧНИ СЕЯЛКИ KUBOTA С РАБОТНА ШИРИНА ОТ 3 ДО 4,5 М.

Серията сеялки за есеници SD1000 е подходяща за малки и средни стопанства, комбинирайки компактен, олекотен дизайн с доказаното качество на Kubota.

Моделите сеялки са подходящи за малки трактори и са с работна ширина от 3 до 4,5 м. За работата с тях се изисква мощност на трактора по-малка от 55 kW заради ниския център на тежестта.

Колелата на сеялки за есенници серия SD1000 са снабдени със стандартни или широки гуми, които движейки се в коловоз осигуряват постоянен контакт с почвата. Колеята може да се регулира от 1,65м до 2,10м.

Бункерът на сеялките серия SD1000 е с ниска височина на пълнене и се предлага с обем 750 литра, който може да бъде увеличен до 1000 литра. Електронния контрол на Kubota серия SD1000 осигурява възможност за опциите FGS, Signus и ESA.

Брошура – сеялка есен Кубота

Универсална комбинирана сеялка за слети култури

Kubota SC е прикачна комбинирана сеялка за слети култури, предлагана във версии с 3.0 m, 4.0 m твърда рама и 4.0 m и 6.0 m сгъваема рама, предназначена за предсеитбена подготовка, подравняване, уплътняване и сеитба с едно минаване. При проектиране на машината е отделено специално внимание на високоскоростната работа (10-18 км/ч) без компромис в перфектното полагане на семената.

Бункерът е с капацитет 3,000 литра (3/4 m) и съответно 4,350 литра (6 m).

ISOBUS съвместимост
Използването на KUBOTA SC е изключително лесно. Машината е ISOBUS съвместима и операторът има пълен контрол върху всички данни и може да управлява всички функции на сеялката от Isobus терминала.

Конусни дискове Ф 480мм
Два реда конусни дискове по цялата работна широчина осигуряващи фина и еднородна подготовка на семенното легло.

Гумен пакер – Ф900мм
За постигане на перфектната дълбочина на сеитба и оптимален контакт с почвата гуменият пакер Ф900мм гарантира добра подготовка и уплътняване.

Предимства
Работа с висока скорост (10 – 18 км/ч)
Перфектно полагане на семената
Модулна конструкция на рамата
Пълна ISOBUS съвместимост
Лесно използване и поддръжка
Автоматично управление в граничните зони на полето

Дозиращ апарат ELDOS
Електрически задвижвания ISOBUS дозиращ апарат има сензорно управление за разпознаване на петте вида ротори за различните видове семена. Проста и прецизна калибровка благодарение на интегрираната система за следене на семепотока, както и интегрирана клапа за изпразване на дозиращия апарат.

Брошура – универсална комбинирана сеялка

Прецизна сеялка за зеленчуци

Днес прецизното земеделие става все по-важно и наложително. Прецизното поставяне на семената е първата основна стъпка към начина за производство на висококачествени зеленчукови продукти. Със серията VP на Кубота се гарантира персонализирана прецизна сеитба за всякакви видове
зеленчукови семена.

Лека и здрава.
Серията VP1000 е с твърда рама или с паралелно-хидравлично сгъване с работни ширини от 2 до 6.5м. Стандартните гуми 7.00х12AS осигуряват слабо въздействие върху почвата по време на сеитба. Колелата са разположени зад лентата с инструменти за оптимизиране на разпределението на теглото. Те балансират машината, като по този начин гарантират правилното копиране независимо от терена. Рамата може да се регулира на височина нагоре до 34 см за полеви легла или гребени системи за отглеждане чрез лента за регулиране на окачването на колелото. Стандартната скоростна кутия е снабдена с устройство за автоматично опъване и регулиране на веригата, което позволява разстояние между семената от 0,9 до 43,4 см. Верижните колела могат да се сменят без инструменти.

Основни характеристики:

Основна рама с квадратна тръба 90 мм.
Работна ширина от 2,0 м – 6,5 м.
Твърда рама с работна ширина от 2,5м до 6,5м.
Паралелно хидравлично сгъваема рама – 6м.
Колела, разположени зад лентата с инструменти за намаляване на центъра на тежестта.
Гуми – 7.00-12 стандартни.

Видове рама

Кубота VP – Разстояния между редовете

Кубота VP – Сеещ апарат

Брошура – прецизна сеялка за зеленчуци Кубота

Запитване за ОФЕРТА