Серия GR

Запитване за ОФЕРТА

Серията косачки GR  се дели на два модела GR 1600 – 14 к.с. и GR 2120 – 21 к.с.

GR 1600

Самоходните косачки от тази серия са представени в два варианта:
GR1600 II- 14к.с., вместимост на коша 370 литра и работна ширина на косилния апарат – 107 см. и GR 1600 ID без кош за събиране на трева работна ширина на косилния апарат – 107 см. Освен наличнието на кош при едната версия, няма други съществени разлики.

Красотата на дизайна не се ограничава с външността. GR1600 освен това е и изненадващо удобен. Ергономичните му характеристики включват заравнена платформа на водача с повече пространство за краката и лесно за отчитане контролно табло (Easy Checker®) за оптимален контрол върху различните функции на косачката. Косящият механизъм на GR1600 обещава най-висока ефективност. Той е построен по подобен начин и работи с подобно качество на рязане и захващане на тревата като нашите специално проектирани механизми за професионални косачки.Ефективността при рязане на косящия механизъм е  с работна ширина 107 см.Дори висока и гъста трева може да бъде окосена.

Чрез значително по-добрата крива на въртящия момент, дизеловият двигател на GR1600 с мощност 10,1 kW е по-ефективен и много по-устойчив от много бензинови двигатели с по-висока мощност и това при много по-нисък разход на гориво. Благодарение на големия 18-литров резервоар може да се коси още по-дълго без прекъсване. Друг плюс е, че нашият дизелов двигател извън сезона не изисква практически никаква особена поддръжка. И не на последно място убеждаващо е и отличното съотношение на разходите и ползите на GR1600-II.Доказаното и универсално хидростатично задвижване на Kubota се управлява лесно от един педал и
осигурява максимална скорост на движение 10 км/ч.

За разлика от бензиновите косачки, които използват износващи се ремъци, GR1600 предава мощност чрез задвижващи валове – точно както всяка професионална машина. Тази задвижваща система и масления охлажданият съединител на работния вал работят сигурно и безпроблемно.

Самоходна косачка Кубота модел GR2120 е предназначена за средни до големи тревни пространства. Оборудвана с 778 куб. см. 3 цилиндров дизелов двигател Кубота с мощност от 21 к.с. тя притежава впечатляваща мощност и въртящ момент за машина от този клас.

Брошура GR 1600 II

GR2120

GR2120 е оборудвана с множество елементи предназначени и съобразени с професионалната и употреба. Както може да се види косачката е снабдена с плосък под, който осигурява на оператора улеснен достъп до седалката и комфорт по време на работа съобразено с удълженото време на експлоатация. Педалът с двупосочно действие осигурява лесен и удобен контрол над посоката на движение и скоростта. Централно разположеният  панел  ви осигурява удобство при непрекъснато следене на информация от която се нуждаете.

GR2120 е снабдена със задвижване на всички колела (4х4), като с това се осигурява по-добър контрол над машината дори и при терени с тежки условия, като наклони и неравности. Glide Steer системата ви осигурява изключително малък ъгъл на завиване без да се поврежда тревното покритие чрез осигуряване на свободно движение на задното вътрешно колело и завъртането на предните колела под ъгъл от 70˚.

Повдигането и свалянето на косилният апарат е хидравлично управляемо посредством лост от ляво на оператора. Разтоварването на коша за трева е ръчно, като за удобство на оператора се асистира от газов амортисьор и може да се извършва без да се напуска място на оператора. Големият капак ви осигурява достъп до коша с цел почистване и обслужването му, има и датчик за нивото на тревата вътре в него.

GR2120 е оборудван стандартно с косилен апарат с работна ширина 122 см. Задвижван от силоотводен вал ( за разлика от конкурентните производители в този клас ), с три ножа което го прави изключително ефективен и безпроблемен за работа дори и при висока скорост. Системата за почистване след работа и мулчиращият кит допълват възможностите и.

Обслужването на двигателя е изключително улеснено – просто отворете капака и може да действате.

GR2120 е снабден с три-цилиндров дизелов двигател Кубота, мощност 21 к.с. с водно охлаждане, 4х4 задвижване, Glide Steer-технология и капацитет на косене от 8,6 дек./ч. ви подсигурява професионално представяне при всякакви терени и условия.

 

 

Запитване за ОФЕРТА