С нови модели и идеи към прецизно земеделие Кубота събра своите дилъри в Хисаря

Запитване за ОФЕРТА

Фирма КББГ (Кубота България) е сред фирмите, които имат основателни причини да са доволни от резултати си от изминалата година. Японският бранд убедително се налага на българския пазар, като през изминалата година компанията запази стабилен пазарен дял при продажбите на трактори от 10%. Чувствително покачване на продажбите беше отчетено при прикачните машини на Кубота производство на Квернеланд. Ръст има и при продажбите на компактни трактори Кубота, както и повишен интерес към моделите от Серия М 5 и MGX III. С тези данни започна тазгодишната дилърска среща на Кубота България в гр. Хисаря. „Аз съм изключително доволен и щастлив да работя с компания като Кубота България, сподели пред АгроКомпас Радим Кубек, регионален мениджър на Кубота за Източна Европа.
Мога да кажа, че за тези години продажбите на трактори и прикачен инвентар Кубота се покачиха значително. Искам да благодаря на всички дилъри на Кубота в България, защото благодарение на усилената си работа допринасят марката Кубота да става все по популярна и да бъде на челните позиции по продажби . Смятаме че тази година ще постигнем още по-голям успех. Ние от Кубота искаме с всяка изминала година да правим изненади на земеделците. Тази година също имаме нови предложения за фермерите с появата на няколко нови модификации трактори. Нашата главна цел е да бъдем максимално полезни на земеделските производители и да успяваме да задоволим и оправдаем техните очаквания и нужди.
През 2018 г. са реализирани 26 000 продажби на крайни клиенти в цяла Европа, а за срок от две години, до 2020-та, сме заложили ръст от 21% в продажбите на трактори, допълни още г-н Кубек.
По време на двудневния семинар бяха набелязани и приоритетните задачи за 2019 г., сред които повишаване продажбите на тракторите и прикачния инвентар с марката Кубота – производство на Квернеланд.
Тази година силен фокус ще бъде поставен върху прецизното земеделие. Презентация по темата изнесе Роман Девил, мениджър в Кубота. „Знаете, че Кубота предлага Изобус машини от Квернеланд Груп които са част от големия холдинг на компанията. Новото, което ще представим, са две разновидности на автопилот – електрически – на волана, и такъв, който се управлява чрез хидравликата на трактора. Тази система позволява на трактора сам да се движи по зададените му параметри без ръката на оператора да докосва волана. Според нуждите на земеделците предлагаме две нива на точности: Егнус – с точност до 20 см и RTK – до 2 см.
Едно от големите предимства на тракторите Кубота е, че те са оборудвани с Изобус терминал, който може да управлява всички видове Изобус машини. Чрез този терминал ние можем да следим параметрите на трактора, на инвентара или пък на автопилота, и всички тези функции да ги управляваме само с един терминал, който се предлага в два варианта – 7 и 12 инча. Към тези два терминала могат да се включат и други уреди като камера, антена, GPS радар за скорост или други системи в полза на операторите. Искам да подчертая, че Кубота, като вече утвърден бранд, може да предложи на крайните клиенти не само трактори, но и механизмите за прецизно земеделие.“
През 2019 г. Кубота България ще предложи още приятни изненади на земеделците. Гжегош Червияк, генерален продуктов мениджър на Кубота Полша представи новостите при тракторите:
МGX 4-то поколение, М7 – второ поколение и новата серия М4002.
Моделите от М4 са с редица подобрения, отговарящи на европейските изисквания. Кабината е по-голяма и комфортна за по-голямо удобство на оператора. Серията включва два модела: М4062 -66к.с. и М4072 – 74к.с.. Серията МGX 4 включва 5 модела, в мощностния диапазон от 104 до 143 к.с. При Серията М7002 имаме три модела с мощност: 130, 150 и 170к.с. – с подобрена трансмисия
За новостите при прикачната техника на Кубота дилърите научиха от Димо Димов, продуктов мениджър на Квернеланд.
И през 2019 г. Кубота България продължава финансовия лизинг съвместно със Сожелиз България ЕООД. Една от основните задачи на компанията ще е поддържането на оптимално количество машини на склад, което да допринесе за още по-успешната им реализация на пазара.
По време на семинара бяха отличени с плакети и награди най-успешните дилъри за 2018 г. При тракторите на първо място е фирма Агро Път 2011 – Добрич, на второ – Агромашина – Пазарджик и на трето – Агритрейд-БГ – Русе.
Класацията на най-успешните дилъри при прикачния инвентар се води от фирма Агритрейд-БГ, следвана от Агро Път-2011 и Фенс Конструкт ЕООД – Стара Загора.

Запитване за ОФЕРТА