Kubota пуска компактен електрически трактор LXe-261 – 26к.с. в Европа

Запитване за ОФЕРТА

Kubota Corporation е първият японски производител, който ще пусне компактни електрически трактори LXe-261 в Европа, тъй като компанията активно се стреми към въглеродна неутралност. LXe-261 ще бъде наличен в Европа от април 2023 г.

В своята Екологична визия, публикувана през 2021 г., Kubota обяви целта си да постигне въглеродна неутралност до 2050 г. Поради тази причина Kubota преминава към електрически, хибридни и задвижвания с горивни клетки в опит да декарбонизира източниците на енергия и да намали емисиите на CO2.

Все по-голям брой европейски пазари затягат регулациите, като забраната, обявена за всички дизелови превозни средства в Париж, Франция до 2024 г. Това накара местните общини и други публични органи да намерят алтернативи, като електрически превозни средства (EV) и горивни клетки превозни средства (FCV). В светлината на тези тенденции Kubota проучва и разработва електрически трактори, докато провежда изпитания на трактори в Париж

Това е важна стратегическа стъпка за Kubota в Европа, тъй като е насочена към основни клиентски сегменти като общини и други публични органи, които са инвестирали от много години в гамата на Kubota от компактни трактори, помощни превозни средства и самоходни косачки за поддръжка на паркове и други типове наземни задачи.

Едно от основните предизвикателства при разработването на електрически трактори е техният обхват и време на работа. Поради тази причина LXe-261 е оборудван с батерия с голям капацитет, която може да осигури бързо едночасово зареждане и три до четири часа непрекъсната работа. Благодарение на тази функция потребителите ще могат бързо да зареждат батериите по време на обяд и да продължат да работят следобед, без да губят време.

LXe-261 включва ключови характеристики за работа в животновъдни стопанства, за косене на големи площи, теглене и други. Управлението става чрез независим силоотводен вал, удобна трансмисия HST и няколко хидравлични извода. Всичко това в компактен размер, което прави този модел особено удобен.

 

 

Запитване за ОФЕРТА