БАТА АГРО 2017

Запитване за ОФЕРТА

И тазгодишното издание на БАТА АГРО нямаше да е в своята цялост без участието на Кубота България. Добре познатият вече у нас японски бранд имаше своето достойно присъствие в Стара Загора.

Специален акцент беше поставен върху тракторите от М серията. Бяха представени и трактори от цялата гама на Кубота в мощностния диапазон от 12 до 170 к.с., както и разнообразен прикачен инвентар.

При тракторите серия М 5 е представена от модела М 5111 – това е най-новото попълнение в гамата на Кubota, с мощност 113 к.с. Моделът успешно замества вече познатия на българските фермери трактор М 9960.

Разликата е, че новият модел е с повишена мощност, значително е подобрена и видимостта на кабината, както и нейните размери. Освен това е увеличено и теглото на машината с 300 кг. Тракторът отговаря на най-новите европейски изисквания за вредни емисии от Етап 4. Машината е предназначена за най-масовите леки земеделски обработки като сеитба, пръскане, култивиране, окопаване, работа в животновъдни ферми с челни товарачи, както и за транспорт. Трансмисията предоставя значителен на брой предавки – 36 напред и 36 назад, като всяка от тях може да се превключва под товар. Серия М 7 на Кubota беше представена от различни модификации трактори – моделите М 7151, М 7171 и М 7171 с варио трансмисията на Кubota.

„Това са трактори за тежки обработки и предоставят значително голяма възможност за оборудване. Всеки един от тях се предлага с различни видове трансмисия. Тракторите стандартно са оборудвани с предни навесни системи, преден силоотводен вал, компресор за спирачна система на ремаркета, активно окачване на предния мост, окачване на кабината – въобще направено е всичко за това операторът да се чувства удобно и комфортно през дългия работен ден.

Друго атрактивно предложение от Кubota е моделът М110GX, който с техническите си възможности е сред най-предпочитаните помощници на полето.“

Все по-търсени стават и така наречените „малки“ трактори Кubota, разработени в двете серии В20 и В50. Повече за тях научихме от Жельо Анастасов, продуктов мениджър в Кубота България.

„Посетителите могат да разгледат отблизо модела В2650, с мощност 26 к.с. предназначен за малки земеделски стопанства и животновъдни ферми. Може да бъде агрегатиран с челен товарач, косилен апарат, въобще с всичко, което може да се прикачи и на голям трактор.

“Интересен представител от В серията е и моделът В 1820, който също присъстваше на щанда. „Машината е с 18 к.с. и е незаменим за работа в овощни градини, лозя и животновъдни обекти. Всички трактори от В серията са с 4-годишна гаранция, предоставена от Кubota.“

Силен акцент беше поставен и на прикачния инвентар на японската компания. Две от машините бяха представени за първи път в България. Едната е сеялка за есенници – за полудиректна сеитба, модел SC 1400 с работна ширина 4 метра и 32 броя сеещи дискове, с голям бункер за семена и две дискови секции за предварителна обработка на почвата преди сеитбата.

Другата новост е навесна пръскачка Кubota, модел XMS 218, с обем на резервоара 1800 л и дължина на щангата 24 м. Машината е с електронен контрол на всички функции.

Пръскачката е дооборудвана с преден резервоар за допълнително повишаване количеството на разтвора. Така от комбинацията на предния и задния резервоар общото количество се доближава до 3 000 литра.

На щанда на Кубота България посетителите на изложението видяха и навесна торачка DSXW GEOSPREAD, с работна ширина 12-45 м.

Запитване за ОФЕРТА