Професионални японски самоходни косачки Кубота с мощност от 14 до 38к.с.

САМОХОДНИ КОСАЧКИ

Защо да изберем самоходни косачки KUBOTA?

Самоходни косачки KUBOTA

Когато зимата се оттегли, отстъпвайки пред топлите лъчи на майското слънце и дворовете започнат да се раззеленяват естествено у вас се зараждат въпроси, като: какво да направя за да е тучна и зелена моравата пред къщата, трябва ли да я поливам по-често, има ли нещо което да направя допълнително, защо на Петров в двора тревата e, като килим?

Перфектната тревна поляна, както казват англичаните е проста работа – трябва само да я косите и поливате…… и така сто години. Да но повечето от нас искат това да се случи по бързо и да могат да се наслаждават на красивата гледка сега.
Ето ги и нашите няколко прости съвета за перфектен двор.

1. Добре би било да започнете с подготовката на поляната за предстоящият сезон още на ранна пролет – това е времето, когато тревата се събужда от „зимният си сън“ и най-доброто за нея в този момент би било да получи максимален достъп до вода и въздух за кореновата и система. Почвата трябва дa се аерира и вертикулира, а как се получава това? Нашите специалисти Ви съветват да използвате „скарификатор“ с помощта, на който лесно премахвате мъртвата трева, премахвате сплъстяванията образуващи се в корените и им осигурявате ВЛАГА. С тази операция ще си подсигурите свежа и здрава трева през цялата година.

2. Сега е време да премахнете и уморените стръкчета трева. За целта е нужно да окосите миналогодишната трева до 1-2 см. височина и посредством „ аератор“ ще осигурите и КИСЛОРОД.

3. Остана само и да я „нахраните“. Наторете Вашата морава с подходящите листно-вносими торове още преди да са започнали жегите. Това ще даде сили на тревата Ви да расте бързо и да бъде здрава.
И сега остана само да косите и поливате. Хммм….англичаните били прави.
Поддържайте тревата на 3-4 см. височина през цялата година чрез редовно косене и ще бъдете очаровани от резултата.

Поливайте редовно според метеорологичната обстановка – „вслушвайте“ се в това какво Ви казва Вашата трева, тя знае най-добре какво и трябва.

А когато есента започва да отстъпва място за идващата зима, подгответе моравата за нов „зимен сън“- наторете я за последен път, косете възможно най-ниско и още един път аерирайте. Това ще подсигури лесно презимуване на тревата и по малко загуби и „плешиви“ петна.И така след добрите съвети дойде време да запретнем ръкави и да се захванем за работа.