Прецизен прикачен инвентар от Кубота

Запитване за ОФЕРТА

Прецизни сеялки и торачки – отлична инвестиция по подмярка 4.1 от ПРСР

На щанда на Кубота България по време на специализираното селскостопанско изложение БАТА АГРО 2021 бяха показани  сеялки и торачки с марката Кубота, които компанията предлага на българския пазар.

Сред експонатите беше показана сеялка за есенници SD1450F, подходяща за сеитба на рапица, люцерна, житни, бобови и грахови култури. Работната й ширина е 4,5 м с дозиращ апарат АKORD.

Интересен за есенната кампания е моделът РР1450. След допълнително оборудване може да се използва и за сеитба на рапица. Иначе традиционно тя е предпочитана за пролетни окопни култури – царевица и слънчоглед. Оборудвана е с ISOBUS, като всяка секция се задвижва по електрически път и дава възможност за лесна и точна настройка на нормата на сеитба.

Тороразпръскващите машини на Кубота бяха представени от серията DSX-W GEOspread. Моделът, който бе представен е  оборудван със система за теглене – електронна везна и контрол на секциите, за да осигури оптимално разпределение на хранителните вещества от тора върху растенията. Системата за теглене постоянно следи и контролира нормата на торене независимо от скоростта и вида тор. Със системата GEOspread се определя нормата на торене и широчината на разпръскване.

Беше представена сламопреса, модел BV 4160-BV4180, с размер на балата 0,80-1,60 см., като тя е оборудвана с TIM система. Иновацията TIM  (инвентара управлява трактора) позволява двупосочна комуникация между трактора и прикачния инвентар, като според необходимостите Изобус прикачният инвентар може да контролира автоматично функционалностите на трактора. Това на практика означава, че тракторът може да обработва информацията от инвентара относно оборотите на двигателя и скоростта. Например, балировачката информира трактора какво трябва да се направи като намаляване или увеличаване на скоростта. Операторът не се намесва, което значително подобрява комфорта и лекотата на управление.

TIM вече се предлага като опция за всички трактори Кубота M7003 Premium KVT. Това позволява на фермерите и предприемачите да се възползват от големите предимства, предлагани от тази иновативна технология. Системата е лесна за разбиране и може да се управлява и от по-неопитни водачи, позволявайки по-бърза, по-гладка работа и възможност за концентриране върху най-важното.

Беше представена прикачна пръскачка с вместимост на бункера 3 200 л и с размах на щангите 24 м. Машината е оборудвана с ISOBUS. Всички функции се управляват от терминал, който може да бъде стандартен при тракторите или навигация. Пръскачката изключително прецизно изпръсква работния разтвор. След приключване на работния процес, разтворът автоматично се измива от всички линии на системата на пръскачката. Това означава, че разтворът е използван до последната капка и е необходимо минимално количество чиста вода за измиване на системата.

Кубота предлага също навесни пръскачки с различни технологични опции: с обем от 1000 л до 1800 л и в комбинация с преден резервоар, който е с обем 1000 л, максималният обем може да достигне 3000 л, с алуминиеви щанги HOSA от 12 и 15 м.

(10) Прецизен прикачен инвентар Кубота – YouTube

Запитване за ОФЕРТА