Серия Z

Запитване за ОФЕРТА

Серия Z  е представена от два модела Zero-turn косачки. Бензиновата Z122R оборудвана с двигател Kawasaki 14 к.с.  и дизеловата ZD121 оборудвана с двигател Kubota 25 к.с.

Z122

Косачката Z122R е с нулев ъгъл на завиване, което я прави изключително маневрена, като практически можете да я завъртите на 360˚ на място.Оборудвана е стандартно с косилен апарат с работна ширина от 107 см. и странично изхвърляне. А чрез мулччиращият кит много лесно и бързо може да бъде преоборудвана и използвана, като мулчер. Тази машина е единствената в асортимента на Кубота оборудвана с бензинов двигател с обем 726 куб. см. Kawasaki FR651V с мощност от 14 к.с.

Достъпът до двигателният отсек е изключително улеснен, така че да може ежедневно да се проверяват двигателя, въздушният филтър и нивомера за маслото в двигателя. Конзолата за управление е разположена от дясната страна на оператора, настройката на височината на откоса е като детска игра – натиснете и задръжте педала за повдигане на косилният апарат, чрез централно разположеният контролер изберете желаната височина, отпуснете педала и сте готови за работа. Управлението на Z122R се осъществява посредством два лоста , които контролират работата на двата независими хидро-мотора за всяко от двете задни колела. Достатъчно е да преместите двата лоста едновременно напред за да потегли косачката. Скоростта и посоката се определят от позицията на двата лоста. С капацитета си на косене от 8,5 дек./ч. и невероятната си маневреност тази машина е предназначена за професионална употреба.

Брошура Z122

ZD1211

Модел ZD1211 е с мощност от 25 к.с. Екстремна маневреност, нисък разход и висока производителност допринасят за удоволствие по време на работа на оператора. Основната концепция на косачката е разумна комбинация от икономичен дизелов двигател, издръжлива задвижваща система, здрав косящ механизъм и комфортно управление.

Зад косящите механизми на Kubota се крият десетилетия опит и постоянно развитие. И при ZD1211 не правим изключение с качеството на косене, ефективността и издръжливостта. 152 см работна ширина, три ножа и висок коридор от 140 мм също така обработват места с гъста и висока обраслост. Специалните прегради изправят тревата преди рязането и осигуряват еднакво подрязване. Косящите механизами както със задно, така и със странично изхвърляне са проектирани за ефективно мулчиране. Този допълнителен аксесоар може е да бъде монтиран по всяко време.Всички важни функции се показват еднозначно и ясно на големия LCD дисплей. Вие сте отлично информирани за важните условия на работа на машината. В допълнение например към налягането на маслото, температурата на водата и резервите от гориво, можете също така да контролирате часовете на експлоатация, предстоящата поддръжка и времената за сервиз. Само когато машината може логично и интуитивно да се управлява, за Вас ще бъде лесно да работите ефективно. Управлението на Kubota ZD1211 е ясно
и всички задействащи елементи са разположени за пряк достъп на оператора.

И при повдигането на косилния апарат ръцете могат да останат върху управляващите лостове – чрез педален контрол в случай на препятствия може лесно да се повдигне и
снижи.Удобната седалка Ви позволява да работите ефективно и спокойно. Регулируемите подлакътници, високото облегалка и лумбалната опора осигуряват високо ниво на комфорт. Големите опции за настройка дават на операторите с всякакви височини оптималното седнало положение. Така оставате продуктивни дори и в дълги дни.

С ZD1211 имате директен достъп до всички части, свързани с поддръжка като двигател, въздушен филтър, ниво на маслото и точки на смазване.Почти като интегриран кантарен лост – с накланящата се система можете да повдигнете предната част на ZD1211 без инструменти и да имате лесен достъп за поддръжка или почистване на косящия механизъм.Предпазната рамка срещу преобръщане отговаря на
изискванията за безопасност съгласно ISO 21299 и може да се сгъва назад без инструменти за транспортиране или при съхранение на машината.

Брошура ZD1211

Запитване за ОФЕРТА