Кубота на Агритехника

Запитване за ОФЕРТА

На Agritechnica 2017 KUBOTA представи първия си автономен трактор!

Акцент беше поставен и на новите трактори М7002. Нови концепции и технологии, нови модели трактори и разнообразие от прикачен инвентар от KUBOTA приковаха вниманието на стотици фермери от различни краища на света, дошли да се запознаят с последните новости в агроиндустрията.

Японската компания показа последните си разработки – като първия си автономен трактор. Съвместно с японската фирма Topcon и Университета на щата Канзас, САЩ, Kubota разработи специален софтуер за управлението на безпилотен трактор. Използвайки дистанционни управления, водачът може да шофира един трактор без човек на борда и едновременно с това да следи друг автономен трактор, седейки в него. От разстояние той може да управлява всички функции в реално време през монитор.

„Този трактор може да работи абсолютно самостоятелно на полето. Той ще бъде представен следващия януари в Япония, а за Европа очакваме одобрението му от властите“, подчерта Микаел Провост, продуктов мениджър в Kubota.

Следващата иновация от Kubota е новият трактор M7002, наследник на известния модел M7001. „Този модел се предлага с мощности 130, 150 и 170 конски сили. Машината идва с нови характеристики на двигателя – повече мощност, с по-малка консумация на гориво и по-голям въртящ момент. Всичко това увеличава производителността на трактора, който може да се движи със скорост от 50 км/ч. Предлагаме два типа трансмисии – KVT и нова 6-степенна Powershift трансмисия с 30 предавки напред и 15 предавки назад. Новият Kubota M7002 добавя опции за функции за удобство като активно окачване и нисък шум, както и други нови елементи.

Интересни и за българския пазар са тракторите от сериите B и L, както и М5. Kubota показа на Agritechnica и новости при прикачния инвентар. Новата гама навесни щангови пръскачки XMS1 се предлага с вместимост на резервоара от 800, 1000 и 1200 литра, в съчетание с два различни вида щанги. Работата може да бъде улеснена с опростеното, електрическо дистанционно управление или лесния за използване компютър за управление на пръскането FlowMate Control от Kubota. С XMS1 Кубота навлиза в средния сегмент на пазара и покрива изискванията на клиентите за по-малка и по-лека, но професионална пръскачка.

Kubota, като специалист в сеитбените технологии, представи на Agritechnica комбинираната сеялка SC1000, с работен захват от 3 м и 4 м. Тя е със здрава, усилена V-образна рама с модулен дизайн. Налични са до шест работни зони. Те включват преден колесен валяк за подравняване на почвата в зона едно и два реда агресивно разположени конични дискове с диаметър 450 мм.

Притъпкването преди сеитбата определя третата зона.

Сърцето на сеялката е зона четири: семенните ботуши CD, които използват два стоманени диска с междуредие 12,5см.

В зона шест има избор от S-образна или палцева следваща брана.

GEOCONTROL се предлага като допълнително оборудване, включващо променлива разходна норма на семена и секционно управление като част от софтуерния пакет. Kubota представи на Agritechnika 2017 в Хановер и тороразпръсквачка DSM-W GEOSPREAD с бункер с вместимост 1300-2800 и максимален работен захват от 33 метра. Системата GEOSPREAD, която гарантира 5-15% икономии на тор, прави възможно много бързото ръчно или автоматично регулиране на работния захват.

Кубота България / КББГ ЕООД,като официален представител на бранда, сме готови в най-кратки срокове да представим на нашия пазар последните новости от японската компания.

Запитване за ОФЕРТА