Kubota и UV Boosting си партнират за насърчаване на устойчиво земеделие

Запитване за ОФЕРТА

Kubota планира да се справи с глобалните предизвикателства, като екологични разпоредби, въздействия върху климата и недостиг на работна ръка, като разшири възможностите, фокусирани върху нуждите на пазара, и предлага интегрирани решения и технологичен напредък за производители на лозя и овощни градини.

В този си стремеж Kubota Corporation и UV Boosting обявиха партньорство чрез което съвместно да се популяризират и внедряват иновации в сектор лозарство и овощарство.

UV Boosting е френска стартираща компания, която предлага уникално патентовано решение за стимулиране на естествената защита на растенията чрез UV-C светкавици. „Увеличаващите се регулаторни ограничения и загрижеността за околната среда създават необходимост от алтернативи за минимизиране на химикалите при специалните култури.

Основната цел и фокус  е да се работи върху устойчиви и прецизни решения, които да допринесат за рентабилност.

На следващ етап ще се диверсифицират възможностите тези решения да обхванат и други култури“ – казва Дария Батухтина, мениджър за стратегическо бизнес развитие в Kubota Innovation Center Europe.

Високоенергийните UV-C светкавици задействат защитен механизъм в растенията, засилвайки естествената им защита. Това позволява на производителите да намалят зависимостта от фунгициди и да сведат до минимум щетите, причинени от патогени и други абиотични стресове като пролетна слана или суша.

„С това партньорство Kubota разширява обхвата си в алтернативни решения за защита на културите и ускорява стратегията си за иновации с цел създаване на нови бизнес възможности.“ – казва Ерве Жерар-Биар, вицепрезидент по бизнес развитие, Kubota Holding Europe B.V.

Запитване за ОФЕРТА