Кубота – част от бъдещето на ландшафтната архитектура

Машини Кубота Интер Експо център.

Запитване за ОФЕРТА

Самоходни косачки и компактни трактори – за перфектна тревна настилка и поддържани зелени площи

Кубота предлага техника за перфектна зелена морава – пред къщата, около блоковото пространство, в обществения парк или градината. Стремежът за по-съвършена и уютна градска среда следва модерните тенденции.

На Международното изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство Кубота България показа самоходни косачки и трактор, подходящи за всякакви пространства.

Самоходните косачки от G-серията са създадени основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни и хотелски комплекси, паркове и градини с обществено ползване, а защо не и за собствената ни морава.

Косачките от G-серията на Кубота се предлагат в два варианта с мощност от 23 и 26 конски сили. Като и при двата модела има опция за оборудване с  кош за трева с високо хидравлично разтоварване. Създадени са за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време, изпълнявайки разнообразни дейности, обясни Николай Жеков, продуктов мениджър в Кубота България.

Разполагат с широк косилен апарат и  със завидна производителност. Трицилиндровият  дизелов двигател Kubota  е с работен обем от 900cc при G231 и 1000cc при G261. Хидростатичната транмисия намалява разхода на гориво и увеличава производителността. G-серията има висок въртящ момент и осигурава перфектно косене на тревните площи. Колекторът за трева е с вместимост 560 литра .Косачките оборудвани с кош за високо разтоварване (193 см) са пригодени за изсипване на окосената тревна маса директно в превозно средство за да се улесни изхвърлянето й.

Z122 R е оборудвана стандартно с косилен апарат с работна ширина от 107 см. и странично изхвърляне. А чрез мулччиращият кит много лесно и бързо може да бъде преоборудвана и използвана, като мулчираща косачка. Тази машина е единствената в асортимента на Кубота оборудвана с бензинов двигател с обем 726 куб. см. Kawasaki FR651V с мощност от 14 к.с.. Притежава хидростатична трансмисия и два независими хидромотора, които управляват лявото и дясното колело. Това позволява на косачката да бъде с практически нулев градус на завиване, затова и този тип косачки се наричат Zero Turn.

Серията компактни трактори В2 включва няколко модела с мощност от 22 до 31 к.с. Те са подходящи за фермери, които отглеждат трайни насаждения,животновъди , хоби фермери както и за изпълнението на комунални задачи поради възможността от избор на разнообразна прикачна техника. Това са последна генерация машини, които допринасят за модерното поддържане на междублоковите пространства, парковете, хоби градините и осигуравата изключително висока продуктивност и подръжка на зелени площи.

Те се предлагат също и с  хидростатична трансмисия, а показаният на изложението модел е с механична – с 9 предавки напред и 9 назад. Тракторът В2-261 е трицилиндров, мощността му е 26 к.с. Изключително маневрен е и може да се използва почти навсякъде от животновъдни до зеленчукопроизводствени стапанства, овощни градини и лозя. Подходящ е и  за строителни дейности. Към него лесно може да бъде агрегатирана багерна уредба за различни товари и насипи. Предимството му се състои в малките му габарите и пъргавина. Разполага със система за малък радиус на завиване.

Запитване за ОФЕРТА