Компактни трактори LX (35-40 к.с.)

Запитване за ОФЕРТА

Моделите от серия LX са разделени на два модела:

  • LX-351 – 35к.с.
  • LX-401 – 40к.с.

Многофункционален талант, който поставя стандарти

Новата серия LX на Kubota обединява най-доброто от двата свята и поставя нови стандарти в качеството и оборудването. Независимо дали косите тревни площи, пренасяте материали, поддържате пътища или почиствате сняг – този надежден, компактен трактор с универсални възможности  уверено се справя с разнообразни задачи в комуналната работа и сродните области с комфорт и мощност.

Новите трактори от серия LX доказват, че компактността и високото ниво на комфорт могат да вървят ръка за ръка. Благодарение на своите компактни размери, ефективна 3-степенна хидростатична трансмисия и други полезни функции, те се налагат навсякъде, където се изисква максимална ефективност и маневреност. Удобното, ергономично оптимизирано работно място осигурява спокойна работа без умора, дори и през най-дългите работни дни.

 

 

 

 

 

#Двигател

Ще се насладите на модерните 4-цилиндрови двигатели, включени в новата серия LX. Тези мощни двигатели Kubota са оборудвани със система за впръскване, рециркулация на отработените газове и дизелов филтър за твърди частици. Те не само отговарят на най-новия стандарт за емисии на Stage V на ЕС, но и впечатляват с ниския си разход на гориво.

Със своите впечатляващи резерви на мощност и дълъг експлоатационен живот, двигателите от серия LX ви позволяват да работите икономично и продуктивно. Моделите LX-351 и LX-401 предлагат мощност съответно от 26 kW (35 к.с.) и 29 kW (40 к.с.). Големият работен обем на двигателя от 1498 cm³ осигурява високи нива на въртящ момент, за да осигури достатъчно мощност.

Модерният капак на двигателя на новите трактори от серия LX веднага привлича вниманието. Компактен и монолитен, неговият отличителен, динамичен дизайн дава на оператора отличен изглед към предната работна зона. Може да се отвори широко, за да позволи лесен достъп до всички точки за поддръжка в двигателното отделение. Резултатът е надеждна и ефективна работа.

Знаете ли, че Kubota произвежда свои собствени двигатели и че Kubota е световен лидер на пазара за индустриални дизелови двигатели под 100 к.с.? Може да се изненадате да научите под кои капаци работят двигателите Kubota. Високо качество и ефективност са основните съставки на този успех.

 

 

 

 

 

#Трансмисия

Kubota разработи нова тридиапазонна хидростатична трансмисия специално за новата LX-серия. В резултат на това трансмисията „Made by Kubota“ има изключително тихо ниво и гарантира прецизно и ефективно предаване на мощността – за гладка и винаги реагираща работа.

Автоматично контролираната хидростатична трансмисия ви позволява да контролирате скоростта на движение и скоростта на двигателя едновременно за максимален комфорт и икономия на гориво. Универсалността и производителността са отличителните белези на 3-диапазонната хидростатична трансмисия на Kubota. Изключително удобен и лесен за работа, той гарантирано осигурява правилната скорост за всяка задача. Тъй като няма нужда да се притеснявате за намирането на правилната екипировка, можете да се концентрирате изцяло върху работата си.

По-тих и по-икономичен с едно натискане на педала Благодарение на функцията за автоматично регулиране на газта на трактора, можете да синхронизирате скоростта на движение и оборотите на двигателя само с един педал. Това опростява работата, намалява емисиите на шум и поддържа ниска консумация на гориво.

Тракторите от серия LX са оборудвани с гладко и реагиращо хидравлично кормилно управление. Това улеснява използването на тежки приспособления или извършването на работа с челен товарач, без да се налага да упражнявате много сила за управление.

#Кабина и ROPS

Високи нива на комфорт през цялата година или неограничена видимост и безпрепятствено монтиране и демонтиране? Машините от новата серия LX се предлагат като трактори с пълна кабина или с отворена платформа и сгъваема система за защита при преобръщане (ROPS).

Модели с кабина от новата серия LX предлагат редица иновации, които ви осигуряват още по-комфортна и ергономична работна среда. Интелигентно обмислената нова операционна концепция и всеобхватното функционално стандартно оборудване правят тази кабина работна станция в свой собствен клас.

Kubota предлага напълно нов дизайн на кабината за LX-серията. Новопроектираната кабина е по-лесна за достъп и значително по-тиха при работа. Стандартно той се предлага добре оборудван с климатик, високоговорители, отопляем заден прозорец и чистачки отпред и отзад. Както воланът, така и контролите са удобни за хващане.

Лесен за работа и добра видимост: Тази проста формула подходящо обобщава новата операционна концепция на LX-серията. Всички често използвани лостове и превключватели са разположени отдясно на оператора, докато по-рядко използваните контроли са разположени отляво. Тази реорганизация означава, че всеки контрол е интуитивно и безопасно позициониран.

Тези трактори осигуряват идеални условия за гладка комуникация в полето. Благодарение на USB гнездото за зареждане и специалното отделение за съхранение, вашият смартфон е винаги зареден и готов за употреба.

Сигурността е основен приоритет на LX-серията. Тракторите са защитени с кодирана функция против кражба с трицифрен код за достъп.

Едновременно практичен, удобен и безопасен. Машините имат външен превключвател отзад, който ви позволява да включвате и изключвате силоотводния вал извън кабината. Това е полезно, когато работите със задвижвани от силоотводен вал приспособления, като цепачки за дървени трупи, триони, миксери за цимент и др., докато са неподвижни.

#Хидравлика

За да сте сигурни, че можете да използвате напълно универсалността  на тези нови компактни трактори, те са оборудвани с мощна хидравлична система. Това ви позволява продуктивно да работите с широк набор от приспособления.

С капацитет на повдигане отзад до 1150 кг, вие наистина можете да натоварите тези нови компактни трактори – и можете да го приемете буквално със серията LX. Ако искате да използвате и предното пространство за прикачване, предна навесна ситема с преден ВОМ се предлага като опция за тези машини.

Това ви позволява да боравите с лекота с широк набор от инвентари. Тракторите разполагат с хидравлична помпа с дебит 20,4 л/мин за триточковия навес и 15,4 л/мин за кормилното управление.

Тракторът идва от завода с 2 двойнодействащи клапана отпред и 2 двойнодействащи клапана отзад. Готов да се справи с най-взискателното оборудване.

Друга практична иновация е новият многофункционален клапан. Само с един лост можете независимо да управлявате двата предни и двата задни контролни клапана, които идват като част от стандартния пакет оборудване.

#Маневреност

В много приложения – независимо дали косите, метете или извършвате работа с челен товарач – по-голямата маневреност се превръща в повишена производителност. Предният мост с наклонено задвижване и системата Bi-Speed дават на новите компактни трактори на Kubota най-добрата маневреност в своя клас.

Оборудвани с гуми Garten Pro, моделите с кабина имат ширина от само 1,25 m, а ROPS моделите само 1,22 m. Компактният дизайн на тракторите от серия LX ги прави избраната машина за широк спектър от приложения. В зависимост от вашите нужди можете да избирате от широка гама от видове гуми, включително селскостопански, тревни, индустриални и смесени гуми.

Kubota е създателят на технологията „Bi-Speed“ и винаги е бил пионер в маневреността.

Двускоростната система значително подобрява управлението на тракторите от серия LX, правейки ги по-гъвкави от конкуренцията. Когато ъгълът на завиване на предните колела надвиши определена стойност при работа в режим на задвижване на четирите колела, скоростта на предните колела се удвоява в сравнение с тази на задните колела. Резултатът е по-плавно, много по-стегнато завиване. Износването на гумите е сведено до минимум и тревната настилка е защитена.

Предният мост с двойна конична предавка също има важен принос за изключителната маневреност на машините. Цялата задвижваща система работи в капсулована маслена баня и елиминира необходимостта от отворени задвижващи валове. Големият ъгъл на завиване прави компактните трактори лесни за маневриране, дори и в тесни пространства, с минимален радиус на завиване от 2,2 m.

Дизайнът на предния мост осигурява отличен просвет от поне 24 см. Това означава, че можете да карате дори през високи бордюри с увереност, без да причинявате щети на трактора.

#Челен товарач #Аксесоари

Мощните опционални приставки значително разширяват обхвата на приложенията и работното натоварване на LX-серията. Новият челен товарач LA545 от Kubota е проектиран за бързо и лесно закрепване и демонтиране, повишавайки производителността. Има и избор от три коша за събиране на трева при монтиране на косачка със среден монтаж.

С LA545 Kubota представи напълно нов челен товарач като опция за LX-серията. Той разполага със система за самонивелиране и може лесно да се управлява от водача. Акцентът обаче е новата опционална функция Swift Tach за лесно закрепване и откачане на челния товарач. Тази функция е единствената по рода си на пазара и ви позволява да прикачите и откачите товарача само за две минути, без да излизате от трактора.

С максимален капацитет на повдигане от 625 кг и височина на кофата от 2,19 м, дори тежки товари могат да бъдат повдигнати високо с LA545. Палетна вилица, кофа, грайферна кофа, кофа 4 в 1 – благодарение на различни инструменти има изключително широк спектър от възможни приложения.

Знаете ли, че Kubota е не само една от 50-те най-известни марки в Япония, но и един от най-големите производители на трактори в света? Само през 2014 г. Kubota е произвела повече от 180 000 трактора.

Що се отнася до силоотводния вал, машините са стандартно оборудвани със силоотводен вал 540/540 ECO. Това означава, че винаги разполагате с правилната скорост на ВОМ за задачата. С настройката 54O ECO можете също така да намалите разхода на гориво за приспособления, които не изискват много мощност. Тракторът също така стандартно разполага със среден силоотводен вал (2460 об./мин.) за задвижване на средно монтирана косачка.

Извлечете още повече от LX-серията с новия допълнителен средномонтиран косачен модул на Kubota. Той има работна ширина от 1,53 м и се предлага както със странично, така и със задно изхвърляне. За вашия колектор за трева можете да избирате между моделите GCD 600C, GCD 500 HC и GCD 800 HD.

 

Брошура LX

 

 

 

Запитване за ОФЕРТА