5 съвета за избор на правилната косачка Kubota

Косачка G261 с високо разтоварване

Запитване за ОФЕРТА

Независимо дали става въпрос за индустриални/търговски или домашни цели, тракторната косачка се смята за една от най-важните части от външното оборудване, което можете да притежавате. За щастие, косачките Kubota предлагат комфорт, ефективност и качество в едно. С десетки налични модели в гамата самоходни косачки на Kubota със сигурност ще има перфектната машина за вас. Единственият проблем е изборът на правилната машина за вашите конкретни цели. Ето пет професионални съвета за избор на косачка, която ще отговаря на вашите нужди за дълги разстояния.

Запознайте се с възможностите

Kubota предлага впечатляваща гама от косачки, които ще ви помогнат да се справите с всяка работа с лекота. Ето ключовите типове:

Закупуването на нова или употребявана косачка е голяма инвестиция, така че е важно да направите проучване и да изберете модела, който ще отговори на всичките ви нужди. С днешния напредък в технологията на косачките със сигурност ще намерите такава, която може да провери всичките ви кутии.

Идентифицирайте идеалните характеристики за вас

Всяка косачка Kubota служи за определена цел, а понякога и за повече от една. Някои компоненти ще бъдат по-подходящи за вас от други. Ако просто искате да косите моравата си, може да не се нуждаете от много разширени функции или добавки. Въпреки това, ако трябва да пресичате пресечен терен или да косите няколко акра трева наведнъж, вие ще искате косачка, която е оборудвана да се справи с тези задачи. Има много различни аспекти, които трябва да се имат предвид, като размер на платформата, двигател, трансмисия, кормилно управление, капацитет на резервоара за гориво, ширина на косене и др.

Някои по-разширени функции включват:

  • Задни гуми с широк протектор
  • Премиум седалка с окачване
  • Регулируеми подлакътници
  • Широка операторска платформа
  • Всесезонна кабина
  • Висока устойчивост на топлина
  • Малък радиус на завиване
  • Допълнителен комплект за мулчиране
  • Ергономични контроли
  • Тяга на всички колела

Обмислете приложението

Типът земя, върху която ще работите, влияе върху стила на косачката, която купувате. Имате нужда от косачка, която може лесно да се справи с цялата дължина и ширина на вашия имот, без да се заклещи или износи.

Например, ако редовно се сблъсквате с дървета или други препятствия, трябва да избягвате широки косачки и вместо това да изберете такава, която може лесно да се придвижва около тях. За по-големи полета трябва да вземете под внимание скоростта. Обърнете внимание на спецификациите и размера на различните косачки и помислете как всеки модел ще функционира на вашето парче земя.

Определете бюджет

Независимо дали сте професионален озеленител или просто обикновен собственик на жилище, важно е да обмислите бюджета си, преди да закупите ново оборудване за тревни площи. Косачките могат да бъдат доста скъпи, в зависимост от вида, който изберете. Например, базовите мотокосачки ще бъдат значително по-евтини от най-добрите трактори за трева и градина.

Когато правите проучването си, уверете се, че имате предвид определен ценови диапазон. Това не само ще ви помогне да останете в рамките на бюджета, но и ще ви води по пътя и ще ускори процеса на пазаруване.

Разгледайте нашите специални предложения за оборудване и пакетни сделки в Bobby Ford Tractor & Equipment, за да получите най-добрата сделка днес.

Изберете дилър на Kubota

Купувате първата си косачка Kubota или десетата? Независимо от това, трябва да изберете надежден дилър, с който да работите. Проверете вашия местен дилър на Kubota за експертни съвети относно избора на перфектната косачка за вашия имот.

В крайна сметка вероятно ще работите с тях през целия живот на вашата косачка. В допълнение дилърите предлагат разширени финансови услуги, текуща поддръжка и дори обучение за работа с косачка.

Запитване за ОФЕРТА