За нас

Кубота България /КББГ ЕООД/ е изключителен представител на световно известната японска марка KUBOTA и предлага в България част от продуктовата гама на корпорацията, а именно трактори и самоходни косачки и прикачен инвентар.

Мисия – Нашата мисия е да удовлетворим и надминем очакванията на Клиентите си, като подобрим значително тяхната дейност посредством внедряване на модерни технологии и решения в селското стопанство.

Ценности на компанията – Коректност, знание, дружелюбност, отзивчивост, честност, професионализъм.

Мото – „Когато сравняват – избират нас“ !

Златно правило – Всеки потенциален Клиент чувстваме като наш Клиент !

Тракторите Кубота са групирани в 7 серии (12-170 к.с.) като има голямо препокриване на мощност с цел да се повиши избора от подходящи габаритни размери за нуждите на производства изискващи по-особени технологични процеси.

Най-малките трактори са разделени в две серии съответно серия В1 от 12 до 24 к.с. и серия B2 от 20 до 32к.с. Изключително подходящи за работа в оранжерии, тесни лозови насаждения или овощни градини, които не позволяват работа на висок трактор под короната на дърветата. Серия ВХ се състои от два модела с мощност 23 и 26 к.с. Подходящи са за работа с различни приспособления като косачка, дъска за сняг, фреза за сняг, роторна метла за почистване, челен товарач.

Сериите L1 и L2 са в мощностния диапазон от 36 до 62к.с. и са изключително подходящи за работа в малки стопанства, както и за комунални нужди.

Тракторите представени в сериите М са в мощностния диапазон от 66 до 170 к.с., в която японските конструктори са направили сериозни подобрения, като са останали верни на принципите си за опростена конструкция, здравина и максимална функционалност на машините които да бъдат максимално полезни за фермерите.

През 2019 година гамата от М серия се увеличи с няколко нови попълнения: М4 (66-74к.с.) М5 (95-113к.с.).

М5 също е наличен и във Narrow версия в мощностния диапазон от 73 до 105к.с. Тази серия трактори е специализирана за фермери, които се занимават с лозарство и овощарство.

Серията MGX IV е представена от трактори с мощност от 104 до 143к.с.. Тази серия е предназначена за по-тежка работа на полето.

От 2016 година започна серийното производство на новата най-мощна серия М7001 с трактори до 170к.с. с три основни модела М7131, М7151 и М7171. През 2019 година на пазара излезе нова подобрена версия серия М7002.

Самоходните косачки са представени в 5 серии като при всеки един от моделите има възможност за избор на косилен апарат с различна работна ширина. Кошовете за събиране на окосената трева достигат до 1000 литра вместимост, а при някои от тях разтоварването може да се извърши дори на ремаркета с височина до 1,80 метра. За големи терени с неравна повърхност Кубота предлага и модела F 1900 D със задвижване на всички колела. Вгражданите двигатели са до един дизелови с директно впръскване, което превръща косачките в изключително подходящи и ефективни за организации занимаващи се професионално с озеленяване на терени.

Кубота чрез своята дъщерна фирма Kverneland произвежда и пълна гама прикачен инвентар с марката Кубота, който вече се предлага на българския пазар от Кубота България и нашите дилъри.

Централният офис на фирмата е в гр. София, като развива дилърска мрежа на територията на цялата страна.